Reis Jamaica - Chasers Chasers blog

Reis Jamaica

Chasers in Jamaica

Op reis naar Jamaica

Dit jaar zijn we op reis gegaan naar Jamaica. Dit is een eiland in het Caribische gebied en valt onder Noord-Amerika. Jamaica is een relatief klein eiland dat ongeveer net zo groot is als een kwart van Nederland. De reden van de reis is een prachtige vakantie naar mooie witte stranden en een fotoshoot voor Chasers. In de blog lees je alles over onze reis, wat we hebben gedaan en of we een vakantie naar het eiland adviseren.

Negril 7 mile beach Jamaica
Negril 7 mile beach, Jamaica.

De vlucht en transfer

Vanuit Schiphol zijn we vertrokken naar Jamaica. De vlucht was met TUI fly en duurde op de heenreis 14 uur, dit kwam deels door een tussenstop in Mexico. Vervolgens kwamen we aan op het vliegveld in Montego Bay en moesten we een bustransfer naar Negril. De bustransfer duurde langer dan verwacht waarbij we ongeveer drie uur in de bus hebben gezeten. Dit komt onder andere door de slechte wegen in Jamaica. Doordat er zoveel gaten in de wegen zitten, moet de bus regelmatig afremmen. Houd dus rekening met een lange reis voordat je in je hotel zit.

Vakantie Jamaica

Jamaica is een prachtig groen eiland met hele mooie stranden. We hadden een hotel met een open strand dat houdt in dat lokale bevolking er langs kan lopen. Veel mensen beschouwen dit als negatief, maar dat is het helemaal niet. Regelmatig komen er locals voorbij met fruit, eten, handgemaakte spullen en wiet en de vraag of je wat wil kopen. Het mooie hieraan is dat je voordelig iets kan kopen en als je niet geïnteresseerd bent, is een nee voldoende. Het hotel zat aan Negril 7 mile beach, dit is een van de mooiste stranden van Jamaica, waar veel te beleven is zoals concerten en wateractiviteiten.

Hierbij is het advies om een hotel aan het strand te nemen. Dit komt onder andere omdat Jamaica niet heel toegankelijk is om vrij in te reizen. Regelmatig wordt geadviseerd om niet zomaar de straat op te gaan en taxi’s zijn erg prijzig. In tegenstelling tot andere landen waar een auto of scooter huren goed te doen is, biedt Jamaica die mogelijkheden niet. De wegen zijn erg slecht en het verkeer is erg gevaarlijk.

Als je op zoek bent naar een prachtige strandvakantie met mooie hotels en geregelde excursies, dan is Jamaica een toffe vakantiebestemming, waar je zeker geweest moet zijn. Als je meer behoefte hebt aan vrijheid en rondreizen, dan zou ik Jamaica niet adviseren.

Is het leven duur op Jamaica?

Op Jamaica wordt de munteenheid Jamaicaanse Dollar (JMD) gebruikt. Dit valuta wordt overal geaccepteerd waarbij de vraag meestal wordt gesteld, of je met dollar of Jamaicaanse Dollar wil betalen. Tijdens het wisselen worden veel verschillende koersen gehanteerd, waardoor je nooit echt weet wat je terug krijgt. De een rekent 100 JMD als 1 dollar en de ander 140 JMD als 1 dollar. In ieder geval adviseren we het om vooral dollars en geen euro’s mee te nemen. Onder andere door een negatieve euro/dollar koers en ons hotel nam geen euro’s aan.

Het leven is erg duur op Jamaica. Dit komt onder andere doordat alles geïmporteerd wordt vanuit Amerika en door de afgelopen twee Corona jaren, zijn de prijzen verhoogd. Als je geen all inclusieve hebt dan is uit eten en een taxi naar een restaurant erg duur.

Excursies Jamaica
Excursies en prijzen bij ons hotel

Op de bovenstaande foto staan de prijzen voor excursies vanuit ons hotel. Dit gaat dan met een taxi die een vergunning heeft gekregen en die samenwerkt met het hotel. De prijzen staan weergegeven in dollars, waardoor je direct zicht krijgt op de gemiddelde excursie prijzen.

Chasers in Jamaica

Voor Chasers en onze T-shirts gaan we regelmatig naar het buitenland voor een fotoshoot. Ook hierom hebben we in Jamaica een fotoshoot gedaan. Volg onze Instagram voor de fotoshoot, toekomstige fotoshoot en bekijk hier de eerste impressie met het witte Chasers T-shirt.

Chasers in Jamaica

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chasers