Voorbeschouwing achtste finale Nederland - VS - Chasers WK 2022

Voorbeschouwing achtste finale Nederland – VS

De eerste achtste finale van het wereldkampioenschap 2022 gaat gespeeld worden tussen Nederland en de Verenigde Staten. Om 16:00 (Nederlandse tijd) zal de wedstrijd beginnen en daarom schrijven wij er alvast een voorbeschouwing over. Gaat Nederland door naar de halve finale of wordt het toch de Verenigde Staten? Je leest meer informatie in voorbeschouwing achtste finale Nederland – VS.

Groepsronde Nederlands elftal

Het Nederlands elftal is eerste geworden in groep A met zeven punten. Vooraf waren de verwachtingen ook duidelijk, Nederland moest eerste worden in de poule. Met makkelijke tegenstanders die hoog op de FIFA-wereldranglijst staan, moest dit een makkelijke opgave worden.

Groepswedstrijden Nederland

Nederland heeft drie wedstrijden gespeeld tegen Senegal, Ecuador en Qatar. Als je puur naar de resultaten kijkt, heeft Nederland het niet verkeerd gedaan maar als je naar de wedstrijden hebt gekeken dan weet je wel beter. De eerste wedstrijd tegen Senegal was moeizaam, mede door de sterke verdediging van Senegal. Toch gaf Nederland niet veel weg en zag het er allemaal niet verkeerd uit. De wedstrijd erna tegen Ecuador werd het niveau een stuk slechter. Het viel al snel op dat Ecuador op elk gebied feller was en dat Nederland daar niet mee om kon gaan. Na een snelle 1-0 werd het na rust 1-1 en had Nederland moeite om de wedstrijd niet te verliezen. De laatste wedstrijd was tegen Qatar. Qatar was toen al uit het toernooi en speelde om niks meer. Toch was het spel van Nederland niet denderend en werden er erg weinig kansen gecreëerd.

Opstelling Nederland

Van Gaal speelt al drie wedstrijden met dezelfde opstelling met een aantal kleine veranderingen. De eerste wedstrijd begon Mathijs de Ligt, maar die gaf vervolgens aan dat dit systeem niet goed bij hem past, waarna Jurrien Timber aan de basis startte. Memphis Depay heeft amper gespeeld in de afgelopen maanden en die moest voorzichtig gebracht worden. In de wedstrijd tegen Qatar begon hij in de basis en dat zal tegen de Verenigde Staten waarschijnlijk weer zo zijn. Verder achten wij de kans groot dat Marten de Roon zal starten in plaats van Teun Koopmeiners.

Cody Gakpo

Elk toernooi staan er altijd weer een aantal verassende spelers op. Meestal beginnen de verwachtingen bij de grote namen maar toch is het altijd weer anders. Tijdens het wereldkampioenschap 2022 zien we Cody Gakpo opstaan. Met elke wedstrijd een doelpunt is de 23-jarige PSV’er de speler in vorm en wij zijn erg benieuwd naar wat hij gaat doen in de grotere wedstrijden.

Groepsronde Verenigde Staten

De poule en groepsronde van de Verenigde Staten zag er heel anders uit. Allereerst was het totaal niet zeker wie op de tweede plaats zal eindigen. Iedereen ging er namelijk vanuit dat Engeland eerste zou worden, wat uiteindelijk ook gebeurt is. Verenigde Staten moest het dus opnemen tegen Iran en Wales om door te gaan naar de achtste finales.

Groepswedstrijden Verenigde Staten

De Verenigde Staten begonnen de eerste wedstrijd tegen Wales. Daarin kwamen zij al snel voor met een doelpunt in de 36e minuut van Timothy Weah. Verder gebeurde er in de wedstrijd vrij weinig, waardoor de VS de wedstrijd lijkt te gaan winnen. Helaas voor hen kreeg Wales een penalty in de 82e minuut, die Gareth Bale vervolgens scoorde.

De volgende wedstrijd was tegen Engeland, waarbij iedereen een eenvoudige winst van Engeland verwachtte. Vooral na de 6-2 die zij tegen Iran hadden gespeeld. Niks leek minder en de Verenigde Staten speelde een prima wedstrijd, waarbij de wedstrijd eindigde in een 0-0. Tot zover nog geen winst of verlies voor de VS.

De laatste wedstrijd vond plaats tegen Iran. Een spannende pot, waarvan de winnaar doorging naar de finales. Zowel Iran als de VS speelde volledig voor winst, waarbij de VS veel beter speelde. Na een snelle 1-0 net zoals tegen Wales stond de VS in de 38e minuut voor. Dit keer door een doelpunt van Christian Pulisic. Daarna zakte het wat in en kon Iran vaker op de aanval, alleen kwamen zij niet verder dan een aantal kansjes.

Opstelling Verenigde Staten

De opstelling van Verenigde Staten is wat aanvallender ingesteld en lijkt eigenlijk wat meer op het voetbal dat van Nederland verwacht wordt. Zij spelen 4-3-3 met de punt naar achteren om achterin niet te veel weg te geven qua ruimtes. Waarbij de doelpunten moeten komen uit drie spelers in-vorm: Christian Pulisic, Josh Sargent en Timothy Weah. De verdediging van Nederland zal in ieder geval meer te doen krijgen dan in de voorgaande wedstrijd, waarbij Amerika graag de bal heeft.

Christian Pulisic

De 24-jarige middenvelder van Chelsea: Christian Pulisic. Regelmatig zit hij op bank bij Chelsea maar bij de Verenigde Staten is hij de grote speler. Regelmatig pakt hij doelpunten mee en vanuit de linkerkant laat hij veel dreiging zien aan de tegenstanders. Met een goede dribbel en een goed schot is dit een gevaarlijke speler die Nederland goed in de gaten moet houden.

Voorspelling Nederland – Verenigde Staten

Van de achtste finales vinden wij dit de lastigste wedstrijd om te voorspellen. Normaal gesproken zou Nederland snel genoemd worden als winnaar maar na het zien van de groepsrondes zijn wij alles behalve overtuigd. Het spel van Nederland lijkt vaak nergens op en de slechte vorm van Ajax-spelers lijkt meegenomen te worden naar het Nederlands elftal. Zo hebben wij spelers als Bergwijn, Timber en Klaassen vaak de bal zien verspelen en daarom zijn niet overtuigd van Nederland. Toch zien wij ook bij de Verenigde Staten geen gigantische uitblinkers maar lijk voetballen wel een stuk makkelijker te gaan. Hierom gaan wij voor een gelijkspel in 90 minuten, waarbij de winnaar in extra tijd wordt beslist. Daaraan voegen wij toe dat als het uitdraait op penalty’s dat Amerika dan de winnaar gaat worden. Dit komt mede door de keeper van Amerika: Matt Turner. Hij is erg goed in het tegenhouden van penalty’s en wij denken dat hij dan het verschil gaat maken.

Wat denken de bookies

Voor quoteringen kijken wij naar Betcity. Zij geven een quotering van 2,05 op winst Nederland, 3,30 op gelijkspel en 4,35 op winst Verenigde Staten. Dit beaamt onze prognose met dat het een lastige pot is om te voorspellen wie de wedstrijd gaat winnen. Qua ervaring en team is Nederland een logische winnaar maar als je het WK volgt dan weet je wel beter. Bij het scenario die wij hierboven hebben geschetst zijn leuke quoteringen te vinden. Nederland winst na verlenging staat op 10 euro en Verenigde staten wint met penalty’s staat op 11 euro. Wat denken jullie? Laat het achter in een reactie onder Voorbeschouwing achtste finale Nederland – VS.

Chasers blog

Chasers blog, een blog over lifestyle, muziek, kleding en actuele dingen. Onder de actuele dingen valt nu het Wereldkampioenschap 2022, waarin wij regelmatig een voorbeschouwing schrijven over wedstrijden en de mogelijkheden rondom een wedstrijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chasers