Voorbeschouwing Brazilië - WK 2022 - Chasers
Wij verzenden op vrijdag

Voorbeschouwing Brazilië

Sinds onze blog voorbeschouwing wk voetbal 2022, schrijven wij voorbeschouwingen van de landen die mee doen. Zo hebben wij onder andere een blog over Frankrijk en met dit blog willen wij Brazilië toelichten. Van de duizenden simulaties wint Brazilië 15,73%, gaan zij een goede kans maken? In de voorbeschouwing Brazilië duiken wij dieper in het elftal en de kansen.

Cijfers Brazilië

  • 26 selectiespelers.
  • Gemiddelde leeftijd van 27,2 jaar.
  • 1e plaats FIFA-ranglijst.
  • Totale marktwaarde van het team: 1,09 miljard.

Elftal van Brazilië 2022

Het Braziliaanse team beschikt over een sterk team met in totaal 26 selectiespelers. In het team zitten veel ervaren spelers met een gemiddelde leeftijd van 27,2 jaar. In totaal is 88,5% van het Braziliaanse team actief in het buitenland en dat is in verschillende topcompetities. Van de top 10 topscorers is alleen Neymar nog actief. Daarna staat Coutinho op plek 22 en daarvan is nog niet zeker of hij mee gaat naar het WK. Het gaat hier om de laatste selectie, omdat de officiële selectie nog niet bekend is.

Keepers Brazilië

Het Braziliaanse team beschikt op dit moment over drie keepers, waarvan twee wereldkeepers. De strijd tussen eerste keeper gaat tussen Alisson en Ederson. Beide keepers zijn actief in de premier league waarbij Alisson eerste keeper is van Liverpool en Ederson eerste keeper van Manchester City. De derde keeper is 34 jaar oud en keeper van Palmeiras met een marktwaarde van 4 miljoen.

Centrale verdedigers Brazilië

Brazilië gaat naar het WK met een sterke centrale verdediging. Zo beschikt het elftal over de centrale verdediger Marquinhos van Paris Saint Germain en Éder Militão van Real Madrid. Daarnaast zal de ervaren verdediger Thiago Silva van de partij zijn. Hij speelt vrijwel elke wedstrijd bij Chelsea dus die draait nog prima mee. Verder is het nog de vraag wie van de partij zal zijn. Bremer van Juventus kampt nog met een blessure en verder is de bezetting nog niet heel breed.

Vleugelverdedigers Brazilië

Qua vleugelverdidigers beschikt Brazilië over bekende namen, alleen daar houdt het dan ook een beetje bij op. De teams waar zij spelen zijn op dit moment niet heel erg in vorm en dat toont ook de vorm van de spelers aan. Zo beschikt Brazilië over Renan Lodi van Nottingham Forest, Alex Telles van Sevilla en Danilo van Juventus.

Middenvelders Brazilie

Brazilië heeft een brede bezetting op het middenveld met verschillende toppers. Zo heeft de Braziliaanse bondscoach de keuze uit drie verdedigende middenvelders met Fabinho van Liverpool, Casemiro van Manchester United en Bruno Guimarães van Newcastle United. Verder kan Fred van Manchester United uit als centrale middenvelder en beschikt het team over twee aanvallende middenvelders. Met Lucas Paquetá van West Ham United als beste keuze, als alternatief is Éverton Ribereiro van Flamengo.

Aanvallers Brazilië

De echte parels van het Braziliaanse elftal zitten in de aanval van het team. Zo beschikt het elftal over de twee grootste talenten van Real Madrid met Vinicius Junior en Rodrygo. Met een leeftijd van 22 en 21 jaar zijn zij al vaste basis speler van Real Madrid en daarmee mag er dan ook veel verwacht worden. Naast de twee toptalenten beschikt de bondscoach over Neymar van Paris Saint Germain. Inmiddels is de top aanvaller al 30 jaar en zal hij dit WK willen schitteren. Dit zijn niet de enige buitenspelers uit het Braziliaanse elftal, zo bestaat het team nog uit Antony van Manchester United en Raphinha van Barcelona. Beide spelers zijn erg op dreef en daarmee zijn wij benieuwd wie als basis-spelers zullen beginnen.

Spitsen Brazilië

Naar onze mening beschikt Brazilië niet over een echte centrumspits. Zoiets als andere landen wel hebben zoals Frankrijk met Benzema en Mbappé. Toch heeft de bondscoach genoeg keuze met Richarlison van Tottenham Hotspur, Roberto Firmino van Liverpool, Matheus Cunha van Atletico Madrid en Pedro van Flamengo. Verder zien wij Gabriel Jesus van Arsenal niet op de lijst staan maar die zal ongetwijfeld nog opgeroepen worden.

Coach Brazilië

De Braziliaanse bondscoach is Tite. De 61-jarige coach is in functie sinds 16 juni 2016 en heeft een Braziliaanse nationaliteit. Zijn favoriete opstelling is 4-2-3-1, waarbij wij denken dat de Braziliaanse selectie prima geschikt is. Tot zijn prijzenkast horen al verschillende prijzen. Dit zijn alleen geen grote prijzen zoals een wereldkampioenschap. Dit zou hij ongetwijfeld aan zijn prijzenkast willen toevoegen en wellicht wordt dit zijn jaar.

Quotering winnaar WK voetbal 2022

In de simulatie staat Brazilië op de tweede plaats en het elftal is ervaren en getalenteerd genoeg om te winnen. De bookies schatten Brazilië zelfs in als grootste kanshebber en geven een quotering van 5 euro op Brazilië wint het WK voetbal 2022. Qua topscorers heeft Neymar niet heel veel kans volgens de Bookies met een quotering van 18 euro. Verder scoort Brazilië qua topscorers met Richarlison 23 euro, Gabriel Jesus 31 euro en Vinicius Junior 31 euro. Wie denk jij dat er gaat winnen? Laat het weten in de reacties bij voorbeschouwing Brazilië.

Voorbeschouwing Brazilië

Het gaat hier om een voorbeschouwing Brazilië voor het wereldkampioenschap 2022. Het artikel is geschreven op 21-10-2022 en dat houdt in dat het officiële team nog niet bekend is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.