Voorbeschouwing Engeland - Iran 21/11/2022 - Chasers WK 2022

Voorbeschouwing Engeland – Iran 21/11/2022

De tweede dag van het wereldkampioenschap 2022, waarvan de eerste wedstrijd Engeland tegen Iran zal zijn. Gaat Engeland na de halve finale van het WK 2018 en de finale van het EK 2020 dit WK schitteren? Of gaat Iran met de spits van FC Porto aanvallend vermogen laten zien en Engeland het in de eerste wedstrijd moeilijk maken? Je leest meer informatie in voorbeschouwing Engeland – Iran 21/11/2022.

Engeland

Engeland is het grootste voetballand met de beste competitie, namelijk de Premier League. Al jaren spelen diverse Engelse spelers bij de grootste voetbalclubs ter wereld en dat is terug te zien in de kwaliteit van de selectie. De kwaliteit is terug te zien in de kwalificatie ronde met 8x winst en 2x gelijkspel, waarbij het Engelse team geen enkele keer verloren heeft. Tijdens de 10 wedstrijden scoorde zij 39 doelpunten en kregen maar 3 tegendoelpunten, een groot succes dus.

  • 26 Selectiespelers.
  • Gemiddelde leeftijd 26,4 jaar.
  • FIFA-wereldranglijst 5e plaats.
  • Totale marktwaarde team: 1,26 miljard.

Manier van spelen Engeland

Helaas waren de laatste wedstrijden een minder succes met 3x verlies en 3x gelijkspel. Tijdens de zes wedstrijden werd er maar vier keer gescoord en daarmee brengt Engeland toch wat onzekerheid met zich mee. Daarmee wordt er toch wat meer kritiek gegeven op de tactiek van de Engelse, die te behoudend wordt genoemd. Toch moeten we rekening houden met een super sterk team en een hele andere motivatie. Een wereldkampioenschap brengt wat anders met zich mee dan wat oefenwedstrijden en daarom zien wij Engeland ver komen.

Harry Kane

De topscorer van Engeland en spits van Tottenham Hotspur, Harry Kane is 29 jaar. Met 51 doelpunten voor de Engelse scoort hij aan de lopende band en tijdens het vorige WK werd hij dan ook topscorer. Naast topscorer en aanvoerder van Engeland, staat Harry Kane hoog op de lijst om weer topscorer te worden en zal hij graag tegen Iran beginnen met het scoren van doelpunten.

Iran

Iran heeft zich vrij gemakkelijk gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap. Onder de nieuwe coach Carlos Queiroz won Iran twee wedstrijden en speelde zij één wedstrijd gelijkspel. Helaas voor de mooie reeks verloren zij de laatste oefenwedstrijd tegen Tunesië. Toch heeft dit geen negatieve invloed op de ambities dit wereldkampioenschap. De coach hoopt dat hij Iran door de groepsronde loodst en zal tegen Engeland direct vol aan de bak moeten.

  • 25 Selectiespelers.
  • Gemiddelde leeftijd 28,9 jaar.
  • FIFA-wereldranglijst 20e plaats.
  • Totale marktwaarde team: 59,53 miljard.

Manier van spelen Iran

Iran beschikt over een aantal prima voetballers, die actief zijn in Europa. Met deze spelers hoopt de bondscoach de groepsronde door te komen. In de afgelopen tien wedstrijden heeft Iran zeven keer de nul gehouden en het blijkt dat Iran de verdediging goed op orde heeft. In tegenstelling tot de vorige toernooien, heeft Iran nu ook spelers die een doelpunt kunnen maken. Zo zullen zij aantreden met Mehdi Taremi van FC Porto, die derde staat op de lijst met topscorers.

Mehdi Taremi

De 30-jarige spits Mehdi Taremi is op dit moment spits bij FC Porto en scoort daar veel doelpunten. Zowel in de Portugese competitie als in de Champions league, weet Taremi doelpunten te scoren en wij verwachten dat hij ook voor Iran een aantal doelpunten gaat scoren.

Engeland – Iran

Wij verwachten dat Engeland redelijk gemakkelijk gaat winnen van Iran. Met zoveel kwaliteit in de selectie en een nieuwe motivatie om het WK 2022 te winnen, verwachten wij een makkelijke pot voor Engeland. Daarbij verwachten wij minimaal een doelpunt van Harry Kane, die het WK goed wil starten en topscorer ten alle tijde wil worden van Engeland. Door de stabiele verdediging van Iran verwachten wij alleen niet gigantisch veel doelpunten en daarom Engeland – Iran 2-0.

Quoteringen

Voor de quotering van Engeland – Iran, kijken wij naar bookmaker Betcity. Zij hebben een quotering van 1,33 voor Engeland winst, 4,90 gelijkspel en 12 op Iran winst. Dit sluit aan op onze prognose en het bovenstaande verhaal, met de verwachting dat Engeland eenvoudig wint. Toch is het wel iets om de spits van Iran in de gaten te houden en even afwachten wie er speelt in de verdediging van Engeland.

Chasers blog

Als bedrijf rondom kleding en lifestyle, schrijven wij ook een blog. Omdat het WK gaat beginnen en wij fan zijn van voetbal, schrijven wij verschillende voorbeschouwingen. Bekijk meer voorbeschouwingen en informatie op Chasers blog en laat ons weten wat je er van vindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chasers