Voorbeschouwing Qatar - Ecuador 20/11/2022 - Chasers WK 2022

Voorbeschouwing Qatar – Ecuador 20/11/2022

Vandaag is het zover, de start van het wereldkampioenschap 2022. De eerste wedstrijd zal gespeeld worden door het organiserende land Qatar en zij zullen beginnen tegen Ecuador. De afgelopen dagen is er veel geschreven over de twee landen en daarom zetten wij een voorbeschouwing klaar. Lees onze inzichten in voorbeschouwing Quatar – Ecuador 20/11/2022.

Qatar

Het wereldkampioenschap van 2022 wordt georganiseerd door Qatar. Het kleinste land dat ooit een WK organiseert en daar zijn zij al een tijd mee bezig qua voorbereiding. Zo hebben zij in het jaar 2022 veel vriendschappelijke wedstrijden gespeeld en zitten zij nu op een ongeslagen reeks van zes wedstrijden (5W, 1G).

  • 26 Selectiespelers.
  • Gemiddelde leeftijd 27 jaar.
  • FIFA-wereldranglijst 50e plaats.
  • Totale marktwaarde team: 14,90 miljoen.

Manier van spelen Qatar

Het elftal van Qatar beschikt door de lange voorbereiding over veel ervaring en een goede organisatie. Dit komt onder andere doordat het team eigenlijk bestaat uit slechts twee voetbal clubs: Al-Duhail en Al-Sadd. Een tactiek van Qatar die regelmatig wordt toegepast is om de wedstrijd zo sloom mogelijk te laten gaan en daarmee in ieder geval 0-0 te spelen. Daarbij ligt dan de hoop op sterspeler Akram Afif om alsnog de 1-0 erin te schieten.

Akram Afif

De 25-jarige sterspeler van Qatar is Akram Afif. Hij staat op dit moment op de derde plek met doelpunten en heeft 68 interlands op zijn naam staan. Met een marktwaarde van vier miljoen is Afif een waardevolle linksbuiten, die de doelpunten moet gaan maken voor Qatar.

Ecuador

Het Zuid-Amerikaanse land Ecuador zal aantreden tegen Qatar voor de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap. Na een goede kwalificatie met drie overwinningen in de eerste vier wedstrijden, gaat Ecuador met veel vertrouwen naar het WK.

  • 26 Selectiespelers.
  • Gemiddelde leeftijd 25,6 jaar.
  • FIFA-wereldranglijst 44e plaats.
  • Totale marktwaarde team: 146,50 miljoen.

Manier van spelen Ecuador

Ecuador heeft een goede voorbereiding achter de rug met een uitstekende kwalificatie. Dat is niet mis tegen grote tegenstanders als Brazilië en Argentinië. Bij de wedstrijden die zij thuis spelen, heeft Ecuador wel een groot voordeel. De thuiswedstrijden worden bijvoorbeeld vaak op 3.000 meter hoogte gespeeld en diverse tegenstanders zijn daar niet aan gewend. Toch is dit niet het enige sterke punt van het land. Ecuador is namelijk erg sterk als het gaat om teamgeest en daarmee trekken zij vaak aan het langste eind.

Moisés Caicedo

In tegenstelling tot veel grote landen, heeft Ecuador geen gigantische sterspelers maar wel een groot talent van 21 jaar. De centrale middenvelder Moisés Caicedo speelt op dit moment bij Brighton en heeft al een marktwaarde van 38 miljoen. Hiermee heeft Ecuador een sterke middenvelder tot haar beschikking, waaruit gevaar kan ontstaan.

Qatar – Ecuador

Een lastige pot om te voorspellen. Qatar – Ecuador, kan een pot worden waar vrij weinig gescoord gaat worden. Zo heeft Ecuador in de laatste vijf wedstrijden maar één doelpunt gescoord en heeft de keeper Alexander Domínguez al zes interlands op een rij de nul gehouden. Als je deze statistieken combineert aan Qatar die wedstrijden graag vertragen om voor een 0-0 te gaan, kan het wel eens zijn dat deze wedstrijd in een 0-0 eindigt. Wij vullen in ieder de uitslag 0-0 in op onze voetbalpoule, wat denken jullie?

Quoteringen

Voor de quotering van Qatar – Ecuador kijken wij naar bookmaker Betcity. Zij hebben een quotering staan voor 3,65 op Qatar winst, 3,05 gelijkspel en 2,30 op Ecuador winst. Dit sluit aan op het bovenstaande verhaal, dat de wedstrijd eigenlijk niet te voorspellen is. Net zoals in het begin van een competitie, is het erg lastig om wedstrijden te voorspellen zonder eerst een wedstrijd te zien.

Chasers blog

Het bedrijf Chasers is een kledingmerk met een blog over lifestyle en actuele onderwerpen. Omdat wij fan zijn van voetbal, regelmatig een gokje wagen en graag ons verdiepen in wedstrijden, schrijven wij nu regelmatig een artikel over het wereldkampioenschap 2022. Lees daarom verder op Chasers blog en bekijk andere artikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chasers