Voorbeschouwing Spanje - Chasers WK 2022 - Chasers

Voorbeschouwing Spanje

Tijdens de eerste blog hebben wij een simulatie toegelicht. De simulatie is gericht op het wereldkampioenschap 2022 en de winnaar daarvan. Van de duizendende simulaties won Spanje 11,53%. In dit blog lichten wij de selectie van Spanje toe en de kansen vanuit de Bookies. Gaat Spanje het wereldkampioenschap 2022 winnen? Lees meer informatie in voorbeschouwing Spanje.

Cijfers Spanje

  • 25 selectiespelers.
  • Gemiddelde leeftijd van 26,1 jaar.
  • 7e plaats FIFA-wereldranglijst.
  • Totale marktwaarde van het team: 805 miljoen.

Elftal van Spanje 2022

Het Spaanse elftal beschikt op dit moment over 25 selectiespelers met een gemiddelde leeftijd van 26,1 jaar. Spanje staat dit moment 7e op de FIFA-wereldranglijst en scoort in de simulatie de verassende derde plek. In totaal is 28% actief in het buitenland, dat betekent dat grotendeels actief is in La Liga. Van de top 10 doelpuntenmakers zijn nog drie spelers actief. Zo kan het Spaanse team beschikken over David Silva van Real Sociedad, Álvaro Morata van Atletico Madrid en Sergio Ramos van Paris Saint Germain. De laatst genoemde is wellicht verrassend als centrale verdediger.

Keepers Spanje

Spanje beschikt over vier keepers, met ongeveer dezelfde marktwaarde. Tijdens de laatste wedstrijd was de eerste keeper, de 24-jarige Robert Sánchez van Brighton & Hove Albion. Dit is een lange keeper van 1,97 meter lang, met een marktwaarde van 25 miljoen. Op dit moment heeft hij nog maar een wedstrijd gespeeld voor Spanje en verder nog geen prijzen gepakt. De op papier tweede keeper is Unai Simón van Athletic Bilbao. Hij is 1,90 meter lang, 25 jaar oud, heeft 27 wedstrijden voor Spanje gespeeld en een marktwaarde van 25 miljoen. Als derde keeper beschikt Spanje over David Raya van Brentford. Hij is 1,83 meter lang, 27 jaar oud en heeft een marktwaarde van 22 miljoen. Hiermee heeft Spanje prima keepers maar geen wereldtop. Eventueel kan David de Gea van Manchester United nog opgeroepen worden als keeper.

Centrale verdedigers Spanje

Op dit moment heeft Spanje niet heel veel bezetting qua centrale verdedigers. Wellicht gaat de bondscoach dit nog uitbreiden voor het wereldkampioenschap. Voor zover kan Spanje in ieder geval beschikken over Pau Torres van Villarreal. Hiermee beschikt Spanje over een goede verdediger die al 27 interlands heeft gespeeld. Verder kan de bondscoach beroep doen op Eric García van Barcelona en Diego Llorente van Leeds. Buiten de recente lijst zijn Aymeric Laporte van Manchester City en Iñigo Martínez beschikbaar.

Vleugelverdedigers Spanje

Qua vleugelverdedigers beschikt Spanje over meer ervaring en een grotere bezetting. De gemiddelde leeftijd wordt op deze posities wat verhoogt met een aantal spelers in de dertig. Zo beschikt het Spaanse elftal over de 33-jarige Jordi Alba van Barcelona en de 33-jarige César Azpilicueta van Chelsea. Zij zorgen zeker voor ervaring tijdens het wereldkampioenschap, wat nodig is bij de belangrijke wedstrijden. Verder kan de bondscoach beschikken over José Gayà van Valencia en Daniel Carvajal van Real Madrid. De laatst genoemde heeft vrijwel elke prijs al gewonnen en gaat een belangrijke bijdrage leveren.

Middenvelders Spanje

De grootste bezetting van het Spaanse elftal, het middenveld. De hoge marktwaarde van het team is vooral zo hoog door de vele goede middenvelders, die Spanje biedt. Qua defensieve middenvelders kan de bondscoach beschikken over Rodri van Manchester City, Hugo Guillamón van Valencia en de ervaren Sergio Busquets van Barcelona. Als centrale middenveld beschikt de bondscoach over twee toptalenten van Barcelona. Met de 19-jarige Pedri en 18-jarige Gavi, die samen een marktwaarde vertegenwoordigen van 160 miljoen. Daarnaast is er nog genoeg ervaring op het centrale middenveld met Marcos Llorente van Atlético Madrid, Carlos Soler van Paris Saint Germain en Koke van Atlético Madrid. Buiten de lijst staat Mikel Merino van Real Betis nog klaar.

Aanvallers Spanje

Op dit moment staat alleen Álvaro Morata op de lijst van de top-10 topscorers als aanvaller. De ervaren centrum spits van Atletico Madrid is dertig jaar oud en zal een belangrijke rol kunnen spelen dit WK. Als alternatief kan Borja Iglesias van Real Betis ingezet worden als centrumspits of Rodrigo van Leeds als schaduwspits. Verder beschikt het Spaanse elftal over grote talenten als buitenspelers met Ferran Torres van Barcelona, Yéremy Pino van Villarreal, Marco Asensio van Real Madrid, Nico Williams van Athletic Bilbao en Pablo Sarabia van Paris Saint Germain. Daarbij hopen wij dat Ansu Fati nog aan de selectie wordt toegevoegd.

Coach Spanje

De Coach van Spanje is Luis Enrique. De bondscoach is bij de start van het WK twee jaar actief als bondscoach. Hiervoor was hij vooral bekend als Coach van Barcelona, waarmee hij veel prijzen heeft gewonnen. Hij kent veel spelers van de selectie daardoor goed en wij verwachten dat hij het goed gaat doen met Spanje. Als favoriete formatie hanteert Luis Enrique 4-3-3 met de punt naar achteren.

Quotering winnaar WK voetbal 2022

Het Spaanse elftal beschikt over grote talenten, ervaren spelers en een goede coach. Met misschien wel het sterkste middenveld van de landen die meedoen, verwachten wij dat Spanje ver gaat komen dit toernooi. Op Spanje wint het wereldkampioenschap 2022 staat een quotering van 10 euro bij Betcity. Daarbij staat er een quotering van 31 euro op Álvaro Morata en 51 euro op Ferran Torres voor topscorer.

Voorbeschouwing Spanje

Het gaat hier om een voorbeschouwing Spanje voor het wereldkampioenschap 2022. Het artikel is geschreven op 23-10-2022 en dat houdt in dat het officiële team nog niet bekend is. Denk jij dat Spanje een kans gaat maken? Reageer onder voorbeschouwing Spanje. Verder kun je hier voorbeschouwing Frankrijk en voorbeschouwing Brazilië lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chasers